Dieet wensen

Brood en Diabetes

Sinds enkele jaren is bekend dat diabetes (suiker)-patiënten wel producten met suiker mogen eten, maar dat ze daarnaast juist extra moeten opletten voor vet. Door deze nieuwe inzichten is er minder vraag naar suikervrij gebak. Op bestelling maakt Bakkerij Segaar suikervrije- appelcarré, slagroomgebak, roomboteramandelstaven en chocoladeletters.

Minder zout in het brood

Zuur desem

Zout zit in bijna alles wat u eet. Het zit er van nature in of het is toegevoegd. Of u nu kaas of koekjes eet, vleeswaren of ijs, pizza of brood: er zit vrijwel altijd keuken-zout in. Dat de meeste mensen van zout houden, is niet gek. Zout is een echte smaakmaker. Maar zout kan ook overheersen. En we wennen snel aan zout eten. Zo makkelijk, dat we al snel te veel zout binnenkrijgen. Bakkerij Segaar gebruikt zout om het brooddeeg minder plakkerig te maken en het brood meer lucht en volume te geven. Het gebruik van zout is ook belangrijk voor de smaak van brood. Zonder zout smaakt brood nogal flauw. Maar een beetje minder kan best! De bakkers van Nederland zorgen al sinds 2008 voor minder zout in het brood.

Het mooie is dat u niets merkt van minder zout in brood. Bakkerij Segaar zorgt er met zijn vakmanschap voor dat zij hetzelfde luchtige en lekkere brood blijven maken. En omdat de zoutverlaging stapsgewijs gaat, proeft u het verschil niet in smaak. Kortom: uw brood blijft lekker en wordt nog gezonder! Voor allerlei vragen omtrent diëten en broodproducten kunt u ook gaan naar de site www.brood.net. Of raadpleeg onze voedingswaarde pagina. Hierin wordt per portie aangegeven welke voedingswaarden, en hoeveelheden er in ons assortiment aanwezig is.